Lejeboliger

Lej en bolig – her er alt, du skal vide

Mangler du en lejebolig i Vordingborg Kommune? Læs med, og få svar på de mest stillede spørgsmål her.

Uanset hvor gammel du er, og hvor meget du tjener, kan du bo til leje i en almen bolig. De mere end 3.500 lejeboliger i Vordingborg Kommune sikrer, at så mange som muligt får en god lejebolig i et område, der er attraktivt for dem. Uanset livsvilkår, civilstatus og økonomi. Det, der betyder noget, er den ledige kapacitet og dit nummer på boligselskabernes ventelister. Og ventelisterne er heldigvis mere spiselige, end hvad man kan opleve i de største byer.

Ungdomsboliger     Særlige omstændigheder     Pendler     Skilsmisse     Ældre

Skal du flytte til Vordingborg Kommune og har brug for en lejebolig?

Der kan være mange faktorer, der udløser en akut boligmangel: Ophør af lejemål, salg af ejendom, skilsmisse eller nyt job. Flere af boligselskaberne i Vordingborg Kommune har kriterier for fleksible udlejning, så man som tilflytter til kommunen, kan komme tidligere i betragtning til en bolig og komme højere op på ventelisten.

Vi har samlet en masse information til dig, der drømmer om en lejebolig i Vordingborg Kommune. Herunder finder du svar på de oftest stillede spørgsmål.

Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Jeg vil gerne flytte til kommunen. Hvordan får jeg en lejebolig?

Tag kontakt til kommunens fem boligselskaber. På boligselskabernes hjemmesider kan du se, hvilke boliger de tilbyder samt finde kontaktoplysninger og skrive dig på venteliste. Vær opmærksom på, at de forskellige boligselskabers boliger ligger placeret i forskellige områder rundt om i kommunen. Vordingborg Boligselskab lejer boliger ud i hele kommunen modsat de fire andre boligselskaber, som kun udlejer boliger i Vordingborg og omegn. Find et link til de enkelte boligselskaber nedenfor.

 Arbejdernes Boligselskab Vordingborg abvo.dk

Boligselskabet Sydsjælland lejeboligen.nu

Boligselskabet Lejerbo lejerbo.dk

Vordingborg Boligselskab vorbo.dk

Boligselskabet Sjælland bosj.dk

 

Kommunen har ikke viden om den private udlejning af boliger. Her kan du undersøge Facebookgrupper, google dig frem eller bruge dit netværk.

Til toppen

Hvor hurtigt kan jeg få en bolig?

Det korte svar er: Når en bolig bliver ledig. Det er meget forskelligt, hvor lang tid det tager at få en bolig. Nogle gange kan det tage flere år, andre gange et par måneder. Hvis du har akut brug for en bolig, vil vi anbefale dig at lede uden for købstæderne i kommunen, som fx Mern og Stensved.

Til toppen

Kan kommunen hjælpe mig med en bolig?

Nej, det er kun de almene boligselskaber, der kan hjælpe dig med en bolig. Vi kan give dig råd og vejledning om, hvordan man skriver sig på venteliste til en lejebolig hos de forskellige boligselskaber. Vi har ingen indflydelse på, hvem der får en bolig.

Til toppen

Gælder der særlige regler for ungdomsboliger?

Du skal være enten studerende eller have en læreplads for at blive skrevet op til en ungdomsbolig. Det er gratis at blive skrevet på venteliste – du skal dog være fyldt 15 år.

Disse tre boligselskaber tilbyder ungdomsboliger: Boligselskabet Sydsjælland, Vordingborg Boligselskab og Boligselskabet Sjælland. Se mere på de enkelte boligselskabers hjemmeside.

Til toppen

Hvad gør jeg, hvis der ikke er en bolig ledig?

Hvis du allerede har skrevet dig op på ventelister hos de forskellige boligselskaber, er det svært at gøre andet end at væbne sig med tålmodighed.

Hvis du ikke kan vente på en almen bolig, må du undersøge mulighederne hos de private udlejere. Det private lejemarked er netop privat, og derfor kan vi fra kommunen ikke anbefale dig en bestemt udlejer. Vi har ikke noget samarbejde med de private personer, der ejer ejendomme, og vi har ikke noget nærmere kendskab til private udlejere. Der må du søge på internettet, forhøre dig i dit netværk eller tjekke Facebookgrupper. Der findes grupper som ”4760 Vordingborg alt tilladt køb og salg”, hvor du kan søge efter en privat lejebolig.

Til toppen

Hvilke særlige omstændigheder kan gøre, at jeg kommer foran på ventelisten?

Nogle af boligselskaberne har kriterier for fleksibel udlejning, så du som tilflytter eller boligsøgende kommer længere frem i køen, hvis du opfylder ét eller flere kriterier. Det betyder, at du kan få en bolig hurtigere, end hvis du står på den normale venteliste.

Der kan være flere livssituationer, der gør, at fleksibel udlejning bliver sat i spil. Det kan eksempelvis være skilsmisseramte med og uden børn, pendlere og tilflyttere med job inden for kommunegrænsen eller ældre borgere med ønske om en mere velegnet bolig.

Er en af situationerne gældende for dig? Du kan se hvilke boligselskaber, der vil være relevante for dig at kontakte herunder.

Til toppen

Kommer jeg hurtigere frem i køen, hvis jeg har fået job/er pendler?

Hos nogle af boligselskaberne, ja. På den måde bliver det nemmere for erhvervsaktive tilflyttere at etablere sig i kommunen.

Disse boligselskaber vil være relevant for dig at kontakte: Arbejdernes Boligselskab Vordingborg, Boligselskabet Sydsjælland, Vordingborg Boligselskab og Boligselskabet Lejerbo. Se mere på de enkelte boligselskabers hjemmesider.

Til toppen

Hvad gør jeg, hvis jeg har brug for en bolig efter skilsmisse/separation?

Hvis du lige er blevet skilt, kan du i nogle boligselskaber få en særlig fordel gennem fleksibel udlejning. For dig med hjemmeboende børn, er der tre relevante boligselskaber:  Arbejdernes Boligselskab Vordingborg, Boligselskabet Sydsjælland og Vordingborg Boligselskab. Hvis du bliver skilt, men ikke har hjemmeboende børn, kan du kontakte de to første nævnte boligselskaber.

Vær opmærksom på, at der kan være kriterier for hvor lang tid siden, at du er blevet skilt. Det kan eksempelvis være et krav om, at du skal skrive dig på venteliste senest 6 måneder efter en skilsmisse/separation. Se mere på de enkelte boligselskabers hjemmesider.

Til toppen

Er du ældre og gerne vil bo i en mere velegnet bolig?

Så kan det være, at du opfylder kriterier for fleksibel udlejning i følgende boligselskaber:

Boligselskabet Sydsjælland, Boligselskabet Lejerbo og Vordingborg Boligselskab. Der kan eksempelvis være kriterier for at mindst et medlem af husstanden er fyldt 60 år. Se mere på de enkelte boligselskabers hjemmesider.

Til toppen

Få inspiration til oplevelser i Vordingborg Kommune

Planlæg jeres næste weekendtur til Vordingborg Kommune og oplev Danmarks længste kyststrækning og vores billedskønne natur. Hent vores guide til weekendens perler og få en masse uforglemmelige oplevelser med din familie.
 
 

Kontakt vores bosætningskonsulent

Er du lige flyttet til Vordingborg Kommune eller overvejer at gøre det? Kontakt os, hvis du har spørgsmål til for eksempel:

• Lokalområder
• Skoler og daginstitutioner
• Natur og friluftsliv
• Kultur og foreningsliv

Kontakt

Dorthe Brinck Lillelund
Dorthe Brinck Lillelund
Center for Kultur Fritid og Udvikling
doli@vordingborg.dk
Telefon: 21 63 54 59