Inspiration

Hvorfor vælge Vordingborg Kommune?

Hvordan er livet ved kysten i virkeligheden? Her fortæller vi historier om hverdagen i Vordingborg Kommune. Historier om alt fra roen på Møn til livet i byen og gastronomien i Præstø. Følg med, og bliv inspireret til et liv tæt på byen, midt i naturen – lige ved kysten.

Hvordan er livet ved kysten i virkeligheden? Her fortæller vi historier om hverdagen i Vordingborg Kommune. Historier om alt fra roen på Møn til livet i byen og gastronomien i Præstø. Følg med, og bliv inspireret til et liv tæt på byen, midt i naturen – lige ved kysten.

Alle   Oplevelser   Portrætter   Artikler

Portrætter

Ditte og Jens fandt hverdagseventyret på Møn

Da Ditte Rokkjær Dybdal og Jesper Dyrby Carlson byttede boligen i Vanløse ud med en kystnær villa i Klintholm Havn, fik de ikke kun et nyt hjem. De fik også en ny hverdag fyldt med små og store naturoplevelser.

Læs mere om hverdagseventyret her

Oplevelser

Oplev kysten og meget mere

Med Danmarks længste kyststrækning følger et hav af aktiviteter – der er altid noget nyt at opleve i Vordingborg Kommune. Glæd dig til at opdage den vilde, vidunderlige natur, der bare venter på at blive udforsket af dig og din familie.

Artikler

Flere penge i hånden

Flyt fra København til Vordingborg og få 10.000 kr. mere i hænderne hver måned. Vordingborg Kommune er det sted på Sjælland, hvor en gennemsnitlig familie har flest penge tilbage hver måned, når de faste udgifter er betalt.

Læs mere om flere penge i hånden

Artikler

Udsigt til overskud

Mads Rasmussen og Ida Valsted Pedersen fandt drømmehuset i Nyråd tæt på skov og strand og til en ganske fornuftig pris. Det har givet parret en hverdag med luft i økonomien og tid til at prioritere familielivet.

Læs mere om udsigt til overskud her

Portrætter

Familien Alø Hjarsaas byggede drømmehuset

Gamle huse kræver løbende vedligeholdelse, og det kan betyde en masse uforudsete udgifter. Den usikkerhed ville familien Alø Hjarsaas gerne undgå. Så da de slog sig ned ved Mern, købte de en grund, rev huset ned og byggede deres eget drømmehus.

Læs mere om drømmehuset her

Artikler

Ude godt, men hjemme bedst

En undersøgelse fra KL viser, at Vordingborg er den kommune i Region Sjælland, hvor flest vender hjem igen, efter de som unge er flyttet væk.

Læs mere om at vende hjem igen her

Portrætter

Mere natur og tid til hinanden

Ditte og Benjamin Bay Carlsen vidste, at de gerne ville noget andet end det travle storbyliv i København. De vidste bare ikke hvor – lige indtil de en dag sad og drak kaffe på torvet i Præstø.

Læs mere om mere natur og tid her

 

Artikler

Sjællands bedste friluftskommune

Ifølge Friluftsrådet er Vordingborg Kommune den kommune på Sjælland, der tilbyder de absolut bedste forudsætninger for et godt friluftsliv.

Læs mere om den bedste friluftskommune her

 

Artikler

Danmarks vildeste kommune

Ifølge Miljøministeriet og juryen i kommunedysten 'Danmarks vildeste kommune' er Vordingborg Kommune landets absolut vildeste, når det kommer til at sikre og udvikle bæredygtig natur.

 
Artikler

3 råd til dig, der gerne vil flytte permanent i sommerhus

Tal fra Danmarks Statistik viser, at ca. 21.500 sommerhuse bliver brugt som helårsbolig, og godt 36.000 personer har fast adresse i sommerhuset – det er næsten 20 procent flere end i 2010.

Her får du tre råd, der ruster dig til at rykke ind i sommerhuset permanent

Oplevelser

Tre perler i Præstø

Charmerende Præstø er et overflødighedshorn af idylliske oplevelser. Tæt på kysten og lige ud til fjorden. Vi har samlet tre must see’s i Præstø, du ikke må gå glip af.

Læs mere om tre perler i Præstø her 

Artikler

Se listen: Et hav af kultur- og fritidsaktiviteter i kommunen

Tæt på byen, midt i naturen – og lige ved kysten. Det åbner op for uendelige muligheder for attraktive kultur- og fritidsaktiviteter. Få et overblik her.

Få et overblik her

 

Artikler

Fire særlige skoleindsatser til vores børn og unge

Med Danmarks længste kystlinje, natur i verdensklasse, stærke kulturtilbud og et aktivt erhvervsliv har kommunens elever let adgang til hands-on-erfaring med forskellige fag. De mange muligheder er en naturlig del af undervisningen i folkeskolen.

Læs mere om de fire indsatser her

Oplevelser

Tre fritidstilbud til voksne

Mangler du inspiration til fritidslivet? Vi giver dig tre bud på aktiviteter – som du kan tage til alene, med vennegruppen eller din partner.

Oplevelser

Gå på opdagelse i Danmarkshistorien

Vordingborg Kommune er fyldt med historiske og kulturelle fortællinger fra vores fælles Danmarkshistorie.

Læs om tre historiske oplevelser, og find inspiration til dit næste eventyr

Oplevelser

Tre attraktive tilbud til unge

Vi har attraktive tilbud til unge, så de får fede oplevelser i fritiden. Udover flere fritids- og ungdomsklubber har kommunen særlige, velegnede steder for det unge segment.

Læs om tre af stederne her

Artikler

Q&A: Hvad skal jeg vide, hvis jeg gerne vil bruge mit sommerhus som helårsbolig?

Udeliv. Hygge foran pejsen. Færre kvadratmeter. Et liv i sommerhuset kan være fristende. Der er dog en række forhold, der er værd at overveje, inden du forelsker dig hovedkulds i tanken om at bo permanent i dit sommerhus.

Vi besvarer nogle af de oftest stillede spørgsmål her

Få inspiration til oplevelser i Vordingborg Kommune

Planlæg jeres næste weekendtur til Vordingborg Kommune og oplev Danmarks længste kyststrækning og vores billedskønne natur. Hent vores guide til weekendens perler og få en masse uforglemmelige oplevelser med din familie.
 
 
Kontakt

Kultur, Fritid og Udvikling

Valdemarsgade 43
4760 Vordingborg
Personligt fremmøde kun efter aftale.
 
Telefontid
55 36 36 36
Mandag til fredag 9.00 - 12.00
 
Denne mail er ikke egnet til at sende personfølsomme oplysninger.
 
Har du behov for at sende en sikker mail til Vordingborg Kommune, skal den sendes via Digital Post på borger.dk.