Jagten på mere plads, større udearealer og mere luft i hverdagslivet ledte Dennis og Bolette Lander til Vordingborg. Her har de fået kvadratmeter nok til at huse hele børneflokken og et tættere familieliv, end der var rum til i den treværelses på Østerbro. 

Mor, far og to raske drenge. Der var rigeligt at se til hos familien Lander i deres 3-værelses lejlighed på Østerbro. Derfor lå det også lige for, at familiens kvadratmeter skulle udvides, da forældrene i 2019(?) fik nyheden om, at der nu var en tredje bror på vej.  

- Vi ville gerne have mere plads og finde et sted, hvor vi kunne få noget for vores penge, men vi ville også et sted hen, hvor vi ikke kom for langt væk fra vennerne, siger Dennis. Først ledte de nord for København, men efter anbefaling fra en ven vendte de blikket mod Vordingborg. 

- Vi syntes, det var unfair at få så lidt for lige under 3 millioner, som vi kunne få nordpå. Så huspriserne og grundstørrelserne har haft stor indflydelse på, hvor vi slog os ned, siger Dennis. 

Se videoen, hvor Dennis og Bolette inviterer os ind i deres hverdag i Vordingborg.

Tæt på job, skole og byliv

I den historiske købstad Vordingborg fandt familien på fem en smuk villa, der tidligere har huset byens præst. Huset er stort(kvm?), med nyt køkken og mange fine detaljer. Haven rummer både Bolettes blomsterbede og masser af udetimer for børnene.

- Udeleg er blevet federe, siger Dennis og fortsætter: 

- Inde i København var vores baggård et flisehelvede, med en rutsjebane og en masse cykler. Lige pludselig kan drengene styrte ud og tage en fodboldkamp i haven, hvis de har lyst. Vi skal ikke ud og ned ad trapper og over i en park – vi er indhegnet i grønt. 

Parret bor centralt lige ved siden af skolen, tæt på indkøb og butikker og kun kort afstand fra Dennis’ arbejde. Både Bolette og Dennis er uddannede lærere. Bolette arbejder på Gåsetårnsskolen, hvor også de to ældste sønner går. Dennis kan aflevere deres yngste i vuggestue, når han cykler på arbejde.

- Vi flyttede efter, at vi gerne ville have, de selv skulle kunne gå til skole. Det er jo superfedt, siger Dennis.

En tættere familie 

Skiftet fra lejlighed på Østerbro til villa i Vordingborg har på mange måder forandret familiens liv. 

- Det, vi har vundet ved at flytte, er, at vi er blevet tættere som familie, siger Dennis. Bolette supplerer:

- Vi har fået en lavere puls og mere pusterum. Og det var noget af det, vi gerne ville give børnene. Der er mindre trafik og mindre hu-hej, og så er der alle de oplagte naturmuligheder. 

Familien går ofte tur langs kysten ved lystbådehavnen og gennem det historiske voldanlæg. Og så bruger de oceaner af tid i baghaven. 

- Vores to ældste har jo været små inde i byen. De var hele tiden beskyttede. Her har verden bare åbnet sig for dem på en helt anden måde, siger Dennis og fortsætter: 

- Vores yngste får et helt anderledes frit forhold til at kunne tonse rundt og gå på opdagelse i haven.