Portrætter

Mere natur og tid til hinanden

Charmerende Præstø er et overflødighedshorn af idylliske oplevelser. Tæt på kysten og lige ud til fjorden. Vi har samlet tre must see’s i Præstø, du ikke må gå glip af.

Hotel Frederiksminde

Hotel Frederiksminde er et pragtstykke i Præstø! Med elegante hotelværelser, en enestående udsigt over fjorden og mad i særklasse er der fuld plade på idyl og ro.

Hotellet er indrettet i original, romantisk stil fra 1890’erne. Ude som inde. De 19 værelser og suiter er udsmykket og indrettet forskelligt, hvilket giver hotellet et personligt touch.

Frederiksminde er omfavnet af natur, grønne omgivelser og med kun 50 meter til strandkanten ved Præstø Fjord.

Mange besøger Frederiksminde for den elegante á la carte-restaurant, der siden 2016 har haft en stjerne i Michelin-guiden. Og den grønne femkløver er bestemt ikke en tilfældighed. Med køkkenchef Jonas Mikkelsen i front har restauranten et bæredygtigt fokus, som sikrer, at restaurantens råvarer kommer fra lokale producenter og fra køkkenets enorme køkkenhave.

Læs mere om Hotel Frederiksminde her.

Foto: Mads Tolstrup, SydkystDanmark

Fransk Forår

Hvert år i Kristi Himmelfartsferien inviterer Præstø til Fransk Forår. Og som navnet antyder, emmer dagene af fine, franske fornemmelser!

Det gamle brostensbelagte torv bliver i tre dage forvandlet til en franskinspireret markedsplads fyldt med spændende boder, der alle byder på forførende fristelser. Du møder både rigtige franskmænd og Præstø-borgere forklædt som franskmænd – en velsmagende oplevelse på alle leder og kanter.

Find datoer og praktisk information på Fransk Forårs Facebookside.

Præstø Fjord

Området omkring Præstø Fjord er et skønt sammensurium af dejlige natur- og vandoplevelser, perfekt fiskeri og hyggelige gårdbutikker.

Ved kysterne fra Præstø Fjord og ned til halvøen Jungshoved kan du sætte kajakken i vandet og opleve de smukke strandengsområder. Du kan spotte fantastisk fugleliv og – hvis du er heldig – sæler, der soler på stenene ud for Hollænderskoven.

Hvis du har det bedre på land, er de lokale gårdbutikker et besøg værd. Du finder alt fra lokal gin til keramik. Og glem ikke fiskestangen! Præstø Fjord er et paradis for lystfiskere. 

Få mere inspiration til aktiviteter ved Præstø Fjord her.