Mads Rasmussen og Ida Valsted Pedersen fandt drømmehuset i Nyråd tæt på skov og strand og til en ganske fornuftig pris. Det har givet parret en hverdag med luft i økonomien og tid til at prioritere familielivet.

Da Mads Rasmussen og Ida Valsted Pedersen begyndte at lede efter hus i 2019, havde de kig på flere steder syd for København.

- Vi kiggede rigtig meget på huspriser – og vi kunne se, at vi bare fik mere for pengene hernede, siger Mads.

De fandt drømmeboligen i den lille by Nyråd lidt uden for Vordingborg i et familievenligt villakvarter. Huset ligger tæt på skole, dagtilbud, skov og det naturskønne område Vintersbølle Strand.

- Vi har totalrenoveret vores hus, men sidder alligevel til en tredjedel af, hvad vores bekendte i Roskilde gør. Det, synes jeg, er tankevækkende, siger Mads og fortsætter:

- Det økonomiske potentiale er bare større her.

Med en lille datter på vej var det et tilbud, de bare måtte sige ja til.

- Vi bor tæt på familie med masser af fantastisk natur lige omkring os, og så har vi en økonomi, der giver os muligheder frem for begrænsninger, siger Mads.

 

 

Lavere huspriser

Kvadratmeterprisen på boliger i Vordingborg Kommune ligger 30 procent under landsgennemsnittet. Så hvor du får 150 m2 for lige under 1,5 mio. kroner i Vordingborg Kommune, koster samme plads 1,8 mio. kroner i Næstved – og 7,2 mio. kroner i København.

Par med baby ved vugge

Mere frihed

For Ida betyder det økonomiske råderum, at parret kan føle sig mere frie.

- Det giver nogle andre muligheder for fx at komme ud og rejse og opleve noget eller bare bruge pengene på noget, der er federe end faste udgifter, siger Ida.

Mads er uddannet grafisk designer og arbejder som freelance Art Director for små og mellemstore virksomheder.

- Det økonomiske råderum gør, at man som selvstændig ikke er ligeså presset i hårde tider. Og det giver mulighed for, at jeg kan skrue lidt op og ned for mængden af arbejde, jeg tager ind, siger han og fortsætter:

- Det er jeg glad for - særligt efter, vi har fået vores datter.

Ida er i gang med at uddanne sig som Film- og TV-produktionstekniker og er i praktik på den regionale TV2-station i Vordingborg.

- Jeg synes, det var fedt at gøre noget andet end det, alle andre gør, siger hun og fortæller, at hun er glad for, hun valgte en praktikplads et stykke fra storbyen.

- Hvis man ikke kun vil leve bylivet, men også har nogle andre værdier, så har landområderne noget at byde på. Naturen hernede er noget af det, jeg sætter allermest pris på. Det er fantastisk, at man har vandet så tæt på, uanset hvor i Vordingborg, man er.


En del af fællesskabet

Ida er oprindeligt fra Silkeborg, mens Mads er opvokset i Vordingborg og har både forældre og bedsteforældre i byen.

- Når du går ned i en forretning inde i Vordingborg, så kender de os og Mads’ familie – alle kender hinanden. Det, synes jeg, er virkelig hyggeligt. Man er ikke bare usynlig, forklarer hun, og Mads supplerer:

- Nej, der var større afstand mellem mennesker inde i København - også selvom vi stod meget tættere. Her er der lidt Korsbæk-tendens, griner han.